Veszélyes, több lábon álló csapat érkezik vasárnap a Ludovika Arénába

Az alapszakasz utolsó előtti fordulóját rendezik meg a hétvégén. Több kiélezett összecsapást tartogat a huszonegyedik forduló, ebből az egyik a Ludovika Csata – E.ON ELTE BEAC fővárosi rangadó. A találkozót megelőzően Tursics Krisztián vezetőedzőnkkel beszélgettünk.
Nehezebb mérkőzést vártál a Cegléd ellen a hétvégén?

Ellenfelünk tabellán elfoglalt helyezése, illetve a játékoskeretük átalakulása miatt bíztam benne, hogy azért nem lesz ez egy egylabdás mérkőzés. Így is készültünk fel a Ceglédből. Célunk volt, hogy ne egál meccset játsszunk velük. Ez az első félidőben meg valósult, hiszen viszonylag hamar 20 pontos előnyt építettünk fel. Aztán gyakorlatilag percek alatt visszaengedtük őket a mérkőzésbe, és a félidőben már csak 4 ponttal vezettünk. A harmadik negyedben aztán megint a mérkőzés eleji elánnal játszottunk, és visszaállítottuk a 20 pontos különbséget. Örülök, hogy simább meccset játszottunk, a kihagyott ziccereknek viszont már kevésbé. Akár még nagyobb különbséggel nyerhettünk volna.

A PEAC ellen elszalasztottuk a bravúrgyőzelem lehetőségét
Ha már az egylabdás mérkőzéseket említed, azok idén többségében nem sültek el jól. Mi ennek az oka?

Átalakult csapattal kezdtünk neki a bajnokságnak, és nagyon sok időnek kellett eltelni, hogy kialakuljon az a játék, amit ma már minden mérkőzésen tudunk hozni – ehhez hónapok kellettek. Az első félévben elbukott három egylabdás mérkőzésünk, a Vasas, a TF és a PEAC elleni, egyértelműen erre vezethető vissza. Időre volt szükségünk, hogy a hozzánk hasonló képességű csapatokat le tudjuk győzni. Ugyanakkor a top csapatok elleni sikeres végjátékokhoz még mindig kevés a tapasztalat és szűkös a játékoskeret – ezt mutatja a Szekszárd és a PEAC elleni mérkőzés. Az viszont örömteli, hogy nem keveset fejlődött a játékunk a szezon legelejéhez képest, és a közvetlen riválisokat – eddig – nagyobb különbséggel győztük le, mint amennyivel az alapszakasz első körében kikaptunk tőlük.

Ebben a fejlődési ívben hol helyezkedik el a BEAC elleni első, idegenbeli mérkőzés?

Azon a találkozón Jaelyn Brown távozása miatt speciális helyzetben voltunk, hiszen nagyon kevés időnk volt a felkészülés és a mérkőzés újratervezésére. Azt gondolom, hogy erre a körülményre jól reagáltunk, hiszen jól kezdtünk és sokáig kontrolláltuk a találkozót, de ott is az utolsó negyedben csúszott ki a győzelem a kezünkből. A vasárnapi „visszavágó” előtt azonban bizakodó vagyok, és remélem, hogy vissza tudjuk fordítani ezt a párharcot is, és felénk fog billenni a mérleg nyelve.

Miben lesz más a most vasárnapi mérkőzés a decemberihez képest?

Egyrészt felkészültebbek vagyunk, taktikai repertoárban mindenképpen – védő és támadó oldalon egyaránt. Letisztultak a szerepkörök. Úgy látom, hogy mindenki tudja, mi a feladata: hogy kell pályára lépnie kezdőként, vagy beszállnia a padról, mennyit kell hozzátennie a csapat játékához. December elején még nem éreztem ezt. Azt sem szabad elfelejteni, hogy hazai pályán játszunk, ahol még soha nem kaptunk ki a BEAC-tól.

Angyal Barbi ponterősségét jól ismerjük: 3 évet húzott le a Ludovika Csatában (Fotó: E.ON ELTE BEAC / Girgász Péter)
Mit érdemes tudnunk ellenfelünkről, a BEAC-ról?

Náluk is jelentős változások voltak nyáron a játékoskeretben. Két olyan légiós érkezett hozzájuk, akik nemcsak a saját csapatukban, de az egész ligában domináns szerepet töltenek be. A legjobb öt pontszerző között ott van Vojtulek és Green neve is. A magyar játékosok között is vannak olyanok, akik hozzá tudnak tenni a csapat játékához, nem is keveset. Legalább hárman képesek bármikor 10-15 pontot szerezni, azaz veszélyes együttesről van szó, amely több lábon áll. Sok játékosból kell felkészülnünk, hogy semlegesíthessük őket. Azt se felejtsük el, hogy velünk ellentétben nekik már van bravúrgyőzelmük a szezonban, hiszen meg tudták verni a Szekszárdot hazai pályán. Ráadásul a teljes keretük ellen győztek. Ilyen szempontból tehát előttünk járnak. Komoly ellenfél lesz, akik nagy meccseket játszottak az idei szezonban.

Számítasz kiemelt érdeklődésre a vasárnapi meccs kapcsán?

Természetesen, és nem csak a tét miatt. Szeretem, amikor két budapesti csapat játszik kiemelt mérkőzést, és bízom benne, hogy sok néző előtt, jó hangulatban fogadhatjuk a BEAC-ot. Fontos találkozó lesz, komoly tétje van, ennél pedig nem is kell több.

Számolgatsz, hogy matematikailag hogy érhetünk oda a rájátszásba?

A vasárnapi mérkőzést megelőző napon rendezik a TFSE-MTK–Vasas találkozót. Ha ott a vendégek nyernek, akkor mindenképpen bejutunk a play-offba. De ezzel nem kell túl sokat foglalkozni. Egyetlen dologra fókuszál a csapat: hogy ezt a vasárnapi mérkőzést megnyerjük. Akkor a saját kezünkben van a sorsunk. Csak az a célunk, hogy ne törjön meg az öt éve tartó sorozat, és idén is résztvevői legyünk a rájátszásnak. Ennek érdekében pedig a lehető legtöbb energiát fogjuk mozgósítani.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ludovika Csata Basketball (@ludovika.csata) által megosztott bejegyzés

Ludovika Csata – E.ON ELTE BEAC

Ludovika Aréna, vasárnap 17:00

Kapunyitás: 16:00

A belépés ingyenes!

TV: MindigTV Go Sport

Leave a Reply