Jön a BEAC elleni kulcsmérkőzés

Vasárnap az alapszakasz utolsó előtti fordulójában az E.ON ELTE BEAC lesz a vendégünk a Ludovika Arénában, és a rendkívül kiegyensúlyozott középházban kulcsfontosságú lenne a győzelem a fekete-fehérek ellen.

20 forduló után három együttes, csapatunk mellett a BEAC és a Vasas is 8/12-es mérleggel áll a 6-7-8. helyen, de a 9. helyen tanyázó TFSE-MTK is csak egyetlen sikerre van az előtte álló triótól. A négy csapat most egymás között rendezheti le a helyezéseket, hiszen egy nappal korábban TFSE-Vasas rangadót is rendeznek a Városmajorban. Ott vendég siker esetén vasárnap úgy léphet parkettre együttesünk a BEAC mellett, hogy valószínűleg mindketten bejutnak a rájátszásba. A TF győzelme esetén a BEAC-ra élet-halál mérkőzés vár.

A rájátszásba jutás mellett a visszavágás is fűtheti lányainkat, hiszen a Gabányiban, decemberben lejátszott mérkőzés egyike volt a bosszantó egylabdás vereségeknek. Ráadásul ezzel a fiaskóval gyakorlatilag kigolyoztuk magunkat az idei Magyar Kupa kiírásából. Sokáig jól álltunk, de a második félidőben összesen 51 pontot kapva kapituláltunk a több extra hármast is szerző Angyal Barbaráék ellen.

Mostanra azonban összeállt a csapatunk és rendre jó mérkőzéseket játszunk. Az utóbbi időben le tudtuk győzni közvetlen riválisaunkat, a top csapatokat pedig, talán a bajnoki címvédő Sopront leszámítva, egytől egyig megszorongattuk. Ebbe a sormintába kellene beleilleszteni a BEAC elleni találkozót is. Az elmúlt négy és fél szezonban hazai pályán még soha nem kaptunk ki az újbudaiaktól. Mindent összevetve bizakodóak lehetünk, de ez lesz az a siker, amit biztosan nem adnak ingyen, sőt, olcsón sem. 

Éppen ezért várható izgalmas, jó hangulatú mérkőzés, amely a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája miatt időpontjában kitért a TFSE-MTK – Vasas Akadémia találkozótól, azaz a fővárosi kosárlabda barátok akár mindkét rangadót élőben megnézhetik a hétvégén.

A vasárnapi mérkőzés előtt Tursics Krisztiánnal készült interjú, azt ide kattintva lehet elolvasni.

Ludovika Csata – E.ON ELTE BEAC

Ludovika Aréna, vasárnap 17:00

Kapunyitás: 16:00

A belépés ingyenes!

TV: MindigTV Go Sport

Címlapfotó: E.ON ELTE BEAC / Girgász Péter

Leave a Reply