Játékban és szervezésben is helyt kellett állnia a MEFOB-csapatnak a KEK-en

Ezen a tavaszon is részt vettünk a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája kosárlabda tornáján. Amellett, hogy a mi „főhadiszállásunk”, a Ludovika Aréna adott otthont a határon innen és túlról érkező magyar csapatok mérkőzéseinek, az asztalszemélyzeti és adminisztrációs feladatokat klubunk támogatásával végezték el.

Március első hétvégéjén 14. alkalommal rajtolt el a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája. A kosárlabda mérkőzések helyszíne harmadszor volt a Ludovika Aréna. A női tornát a 9 nevező csapat miatt speciális rendszerben játszották le: hármas csoportokban játszottak körmérkőzést, majd a csoportelsők a legjobb másodikkal kiegészülve vívták az elődöntőket, a „középházban” pedig a két csoportmásodik a legjobb harmadikkal egészült ki. A 8-9. helyért a fennmaradó két csapat csapott össze.

Helyosztó mérkőzés a Kolozsvár ellen (fotó: KEK Facebook)

MEFOB-csapatunk, a Ludovika Csata a KEK-et megelőző napokban két bajnoki mérkőzést is játszott a Leány Egyetemi Bajnokságban. A hétvégi tornán aztán a MAFC és a Kolozsvár ellen is szűk vereséget szenvedett a csoportkörben, de a többi trióban nagyobb különbségű mérkőzéseket játszottak a csapatok, így együttesünk legjobb harmadikként a középmezőnyben folytathatta a torna második napján. Sajnos itt sem termett sok babér: az Óbudai Egyetem és megint a Kolozsvár is jobbnak bizonyult. Játékosaink szerint a zsúfolt hét rányomta a bélyegét a teljesítményünkre.

Sajnos pont a KEK hetében elég sűrű volt a program: a kupa előtt két MEFOB-bajnoki mérkőzést is játszottunk. Ráadásul az utóbbi hetekben kevesebbet tudtunk edzeni. A sérülések és a betegségek miatt a KEK-re sem tudtunk teljes kerettel kiállni. Mindezek erőteljesen meglátszottak a játékunkon, és a megterhelő sorozatban el is fáradtunk – fogalmazott Lantos Petra (a címlapfotón jobbról a második), a MEFOB-csapat játékosa.

Csapattársa, Kovács Anna (a címlapfotón jobbról az első) arról beszélt, hogy a szervezői teendők plusz energiákat igényeltek. Mivel a KEK-en szervezőként is részt vettünk, a zsűriasztalban megfeszített tempóban igyekeztünk mindent megtenni a sorozat zökkenőmentes lebonyolításáért. Ez pluszban kivett belőlünk, így a saját meccseinken fejben is fáradtabbak voltunk, mint szoktunk. Az állapotunk pedig meglátszott a pályán az egymással való kommunikációban – mondta Anna.

Különösen az első nap volt teljesen betáblázva, amikor egyszerre három pályán rendezték a női és a férfi csoportmérkőzéseket a Ludovika Aréna nagytermében. Tavalyhoz képest majdnem kétszer annyi lánycsapat nevezett, és a fiúknál is több volt az induló. Az első nap összesen 33 mérkőzésen közreműködött a Csata, ami elég jelentős szám. A sok meccs ellenére úgy érzem, hogy jól megoldottuk a szervezői feladatokat. Végig feszített volt a tempó, hogy tartsuk magunkat az eredetileg kiírt időpontokhoz – emelte ki Lantos Petra.

Az elvitathatatlan, hogy a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája több mint egy szimpla sportesemény, és a résztvevők számára legalább olyan fontos a közös sportélmény és a nemzeti egység megélése. Számomra a KEK minden évben felejthetetlen élmény, hiszen ilyenkor kiszakadhatunk a megszokott közegünkből egy kicsit. Ráadásul a kupa jó alkalom a csapatépítésre. Jó lehetőség, hogy ne csak a hazai bajnokságból ismert egyetemista társainkkal mérhessük össze a tudásunkat, hanem a határon túlról érkezőkkel is. A közösen eltöltött idő alatt pedig kiélvezhetjük a sport adta kikapcsolódási lehetőségeket – foglalta össze a KEK jelentőségét Kovács Anna.

A Ludovika Csata MEFOB-csapata a XIV. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján 4 mérkőzést játszott, és összesen 43 mérkőzésen működött közre. A csapat a tornán a 7. helyen végzett.

Eredmények:

2023. március 3. (péntek)

Ludovika Csata – MAFC 16-34

Ludovika Csata – SWISH Kolozsvár 31-40

2023. március 4. (szombat)

Óbudai Egyetem – Ludovika Csata 37-23

SWISH Kolozsvár – Ludovika Csata 36-24

A csapat tagjai: Darvas Dóra, Kanyó Bernadett, Jánosi Virág, Kovács Anna, Lantos Petra, Mészáros Tánja, Peti Zsófia, Süle Gabriella, Szarka Zsófia, Tóth Kincső. Edző: Vincze Viktória.

Címlapfotó: KEK Facebook

Leave a Reply