Az utolsó játéknapon dől el, hogy bejutunk-e a rájátszásba

Szombat este jön az utolsó alapszakasz forduló. Csapatunk rájátszásba jutási esélyeivel már bővebben foglalkoztunk, most pedig sportszakmai oldalról is felvezetjük a DVTK-Hun-Therm elleni összecsapást.

A bajnokság egyik legerősebb együttese jutott nekünk a végére. A DVTK kiváló csapatot rakott össze az idei szezonra. Bejutott az Euroliga selejtezőjén keresztül a csoportkörbe, ott legyőzte többek között a sorozat címvédőjének számító Sopron Basketet, és nagyszerűen helytállt. Két hete bronzérmet ünnepelhetett a Magyar Kupa soproni fináléjában, és a bajnokságban is biztosan dobogós helyen fog végezni. Nem mellesleg decemberben viszonylag könnyedén, 79-62-re legyőzte csapatunkat az alapszakasz első körében a DVTK Arénában, amivel elütött minket a hazai kupaszerepléstől.

Ráadásul az utóbbi időben egyébként sincs túl sok sikerélményünk a borsodi együttes ellen. A tavalyi alapszakasz első körében még egy sokáig emlékezetes mérkőzésen le tudtuk győzni a piros-fehéreket, de azóta egy kivétellel, még csak szoros meccset sem tudtunk játszani velük.

Az előjelek tehát nem a mi szombati sikerünket vetítik előre, a lányoknak azonban érezni kell ennek a mérkőzésnek a fontosságát. A szombat esti négyszer tíz percben be lehet bizonyítani, hogy a sok balszerencsésen elveszített mérkőzés ellenére is ott a helyünk a legjobbak közt. Bár nem párosult győzelemmel, de azt is megmutattuk már, hogy akár 35-40 percig is partnerei tudunk lenni a bajnokság élcsapatainak. Gyakorlatilag a BEAC elleni fiaskó óta erre az összecsapásra készülünk, mindenki tudja, hogy ez az utolsó esély. Most meg kell próbálni kihasználni!

Ludovika Csata – DVTK-Hun-Therm

Ludovika Aréna, szombat 18:00

Kapunyitás: 17:00

A belépés ingyenes!

TV: MindiGo Sport 

Címlapfotó: DVTK-Hun-Therm/Osztie Tibor

Leave a Reply