Vereséggel búcsúztunk a szezontól

Hiába vezettünk már tíz ponttal is a BKG vendégeként, a borzasztóan sikerült utolsó másfél negyedünknek köszönhetően vereséggel ért véget számunkra az alsóházi küzdelem.

A hibátlan playout mérleg megőrzése volt a tét a hat mérkőzés közül a legnehezebbnek ígérkező, BKG elleni idegenbeli összecsapáson. Hamar magunkhoz is ragadtuk a kezdeményezést, és 8-2-re léptünk meg. A negyed derekáig őriztük az előnyt, de a 7. percben, 11-10-nél már a BKG állt jobban, az első kisszünetben pedig 13-13-as részeredményt regisztrálhattunk. A második felvonásban Gyöngyösi és Barnai vezérletével ismét állandósult a Csata-vezetés, bár jelentősebb előnyt nem tudtunk felépíteni. 34-28 volt az állás a félidőben.

A térfélcserét követően is jobb ritmusban maradtunk, és 25 perc elteltével, Szabó Fanni hármasa után 42-32-re vezettünk az alacsony pontokat hozó mérkőzésen. Gedei Tibor ekkor időt kért, ami fordulópontot jelentett a találkozó menetében. A 27. percben kezdte meg a felzárkózást a BKG, nálunk pedig teljesen elzárták a gólcsapokat. Olyannyira, hogy a 30. perc végére 44-42-re már a szigetszentmiklósiak vezettek.

A hazai dominancia a negyedik etapban is folytatódott: már 52-44-re vezettek, amikor Toman Dóri kosarával ismét hozzászóltunk a mérkőzéshez. Fiatal játékosunk pontjai egy 20-2-es BKG-sorozat lezárását jelentették. Újabb fordulatot azonban nem hoztak. Teljesen szétesett, rezignált együttes benyomását keltettük, és nem sikerült szépen búcsúznunk a szezontól. A 64-50-es BKG-siker nem változtatott az alsóházi sorrenden, hiszen a 9. helyünket már korábban bebiztosítottuk. 

BKG-Príma Natura Szigetszentmiklós – Ludovika Csata 64-50 (13-13, 15-21, 16-8, 20-8)

Szigetszentmiklós, 150 néző. V.: Jakab, Rózsavölgyi, Jankovics (Schäffer)

A BKG legjobb dobói: McBryde 17, Szabó D. 12/6, Aldazabal 10

Ludovika Csata: Horváth B. 2, Szabó F. 12/6, Gábor 6, Gyöngyösi 7/3, Barnai 8. Csere: Czank 5, Jáhni 2, Toman D. 2, Boros B. 3/3, Toman R. 3/3

A mérkőzés statisztikája itt érhető el.

Tursics Krisztián: A harmadik negyedben tíz pontos előnyről 8-32 lett az ellenfélnek, amit nem teljesen értek, hogy hogyan történt. Rotáltunk kellőképpen, úgyhogy a fáradtság nem lehet magyarázat. Azt gondolom, hogy hűen tükrözi a szezonunkat ez a befejezés. És az is, hogy 15-tel elveszítettük a lepattanó csatát a második félidőben. Ez a 32-8-as etap visszaadja az egész szezonnak a teljesítményét, a kimenetelét, és hűen tükrözi, hogy milyen állapotban volt ez a csapat egész évben. Mondhatnám, hogy nem is véletlen, hogy egy ilyen zárás lett belőle. Bármilyen formátumban erre nincsen mentség.Az, hogy kétszer nyolc pontot dobunk a második félidőben, gyötredelmesen gyenge. Mivel valószínűleg nem folytatom, szeretném megköszönni mindenkinek, aki megfordult a klub körül, az öt éves munkát. Nagyon bízom benne, hogy láthatunk itt még kiváló A-csoportos csapatot.

Gábor Lili: Ezen a mérkőzésen mindenki látta a szezon végét. Nemcsak huszonöt percen keresztül kellett volna rendesen dolgoznunk, hanem a koncentrációt összegyűjtve a mérkőzés végéig. Sajnálom, hogy nem tudtuk behúzni a hatodik zsinór győzelmünket a playoutban.

Címlapfotó: BKG-Príma Natura Szigetszentmiklós / Gaál Zoltán

Leave a Reply