Junior döntőt rendez a Csata DSE

Péntektől vasárnapig kerül sor a Nemzeti Leány Junior Bajnokság Nyolcas Döntőjére a Csata utcában, ahol a felnőtt csapat több játékosa is harcba száll a bajnoki címért.

Fiataljaink számára nem állt meg az élet a felnőtt szezon végeztével. A Ludovika Csata keretéből Gábor Lili, Toman Réka, Toman Dóra és Kastl Dóra, illetve a felnőtt edzéseken rendszeresen megforduló Bajzáth Lili, Jánosi Virág és Vladár Róza fémjelezte, Mányoky Fanni edzette Csata DSE előbb megnyerte a B-csoportos rájátszást, most pedig a Junior Döntőben is megvédené címét és magasba emelné a győzelemért járó trófeát. 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Csata DSE (@csatadse) által megosztott bejegyzés

A Nemzeti Leány Junior Döntőnek is egyértelmű esélyesként vágnak neki a lányok, pláne úgy, hogy a finálét ezúttal – a néhány évvel ezelőtti felújítás óta először – a Csata utcában rendezik meg. Bódi Ferenc csapata veretlenül teljesítette a szezont, és 14 győzelemmel hangolt a döntőre. Mind a négy, a felnőtteknél is számításba vett játékos tíz pont feletti átlagot hozott, sőt, Vladár Róza is ilyen statisztikát épített fel.

A Nemzeti Leány Junior Bajnokság Nyolcas Döntőjét kuparendszerben tartják meg, azaz nem rendeznek csoportkört, hanem egyből a negyeddöntőkre kerül sor. A pénteki továbbjutók másnap az érmekért küzdhetnek meg, a kiesők pedig az 5-8. helyekért játszhatnak tovább a hétvégén. A Csata DSE első ellenfele a BEAC-Újbuda KA lesz pénteken 12.30-tól. Optimális esetben szombaton 15 órakor, vasárnap pedig 16.30-kor léphetnek pályára Gábor Liliék – ekkor a döntőbe jutna a DSE. Bódi Ferencéken és a BEAC-on kívül a Vasas Akadémia, az NKA Pécs, a Darazsak Sportakadémia, a Zsíros Akadémia Kőbánya, a DVTK Akadémia és a Kecskeméti KC kvalifikált a fináléba.

Tavaly megszorítani sem lehetett a Csata DSE juniorjait

Mivel a lányok már évek óta együtt játszanak, ez egy nagyon összeszokott társaság, tehetséges és minőségi játékosokkal – kezdte sorolni a csapat erősségeit Bódi Ferenc vezetőedző. Minden edzésen a maximumot próbáltuk nyújtani, és ha realizáljuk azt a munkát, amit egész évben, vagy akár az évek alatt elvégeztünk a Csata utcában és legfőképpen a felnőtt csapatunknál, akkor nem lehet kérdés a végső győztes kiléte. Mivel a lebonyolítás kieséses rendszerben történik, egy-egy meccsen bármi megtörténhet, de úgy gondolom, hogy a lányok a folyamatos munkával, és azzal, hogy tűzben tartottuk őket, hiszen nap mint nap fel kellett venniük a versenyt a felnőttekkel, mentálisan is rengeteget fejlődtek. Ez pedig elengedhetetlen a kosárlabda tudás mellett. Ezek a lányok nemcsak jó versenyzők és jó játékosok, de nagyszerű csapatot is alkotnak. A kohézióban, összetartásban, szeretetben biztosan mi vagyunk az ország legjobb gárdája, és a kadett játékosokkal kiegészülve szinte egy magyar válogatottat is ki lehetne állítani ebből a társaságból.  Velük dolgozni egy nagyon szép kihívás, és nagyon szeretném, ha idén is egy nagyszerű győzelemmel, méltóképpen fejeznénk be a bajnokságot – fogalmazott Bódi Ferenc.

A mérkőzések kezdési időpontjai és további információk az MKOSZ oldalán érhetők el. 

 

Leave a Reply