NKE-FCSM CSATA felnőtt női kosárlabda csapat

NKE-FCSM CSATA felnőtt női kosárlabda csapat

 

Stratégiánk újabb állomásaként, a 2017/2018-as szezonban először, elindultunk a felnőtt NBI/B-s bajnokságban, ahol kizárólag a saját utánpótlás korú játékosainkkal léptünk a pályára. Fiatal játékosaink talán a hazai kosárlabda szezon legnagyobb meglepetését szolgáltatták és I. helyen végeztek a bajnokságban, kiharcolva ezzel a hazai női kosárlabda bajnokság legmagasabb osztályában (NB1/A) való indulást. A bajnokság végére rendkívül sok tapasztalattal és tudással gazdagodott csapatunkkal kiemelt célunk, hogy legyen Budapesten egy olyan fiatalokból álló, szerethető csapat, amelyik képes megtölteni egy csarnokot és az utánpótlás korosztályokban végzett magas szintű munkát egy professzionálisan működő, eredményes klubcsapatban tudjuk tovább működtetni.

A megfogalmazott célokhoz azonban már egy elkülönülten működő profi klubmodell felépítése szükséges a megfelelő infrastrukturális feltételek biztosításával. E célból a Csata Diáksport Egyesület 2018-ban egy kölcsönösen előnyös és szakmailag indokolt, hosszú távú együttműködésbe kezdett a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel. Első A-csoportos évadunkban sok szép győzelmet begyűjtve, szurkolóink számára felejthetetlen mérkőzéseket és kellemes emlékeket szerezve, az alapszakaszban a 7., a bajnokság végén a 8. helyet szereztük meg, miközben a B-csoportban ezüstérmet szereztünk.

Második A-csoportos szezonunkban a minél sikeresebb, akár nemzetközi kupaindulásra jogosító bajnoki szereplés volt a célunk. A 2019/2020-as évadban azonban a mi számításainkat is keresztülhúzta a kibontakozó világjárvány. A bajnokság lezárásakor az alapszakasz 4. helyén álltunk, ám a szövetség nem hirdetett végeredményt.

A pandémia árnyéka klubunkra is rávetült, így a következő szezonnak más lehetőségekkel és célokkal, de ugyanolyan színvonalú szakmai munkával vághattunk neki. Az alapszakaszban aztán minden várakozást felülmúlva, a szezon nagy részében egyetlen légióssal felállva, egyetlen győzelem híján megismételtük az előző évi eredményünket. A szezon hajrájában megszereztük az első rájátszás-győzelmeket, párharcokat nyertünk és végül az előkelő 5. helyen fejeztük be a bajnokságot, legjobb fővárosi csapatként. Ezzel megszereztük a lehetőséget, hogy részt vehessünk az Európa Kupa következő kiírásában.

Történetünk innen folytatódik tovább…

Az együttműködésnek köszönhetően hazai mérkőzéseinket az egyetem 2018-ban átadott arénájában játszhatjuk, amely egy minden igényt kielégítő, a sportág szerelmesei számára is vonzó, modern létesítmény. Hosszútávú közös célunk az egyetemi kosárlabda bázisának megerősítése, fejlődési lehetőség és az egyetemista játékosoknak a magyar bajnokság legmagasabb szintjére való lépés biztosítása.

 

 

Munkatársak

Reiner Dóra

Ügyvezető
info@csatabasketball.hu

Farkas László

Szakosztályvezető
info@csatabasketball.hu

Farkas Erika

HR és Gazdasági vezető
info@csatabasketball.hu

Vincze Viktória

Technikai vezető 
+36 30 423 3669
vincze.viktoria@csatabasketball.hu

Petz Gábor Olivér

Sajtó- és kommunikációs vezető
+36 30 512 0428
petz.gabor@csatabasketball.hu