Nem volt még példa a szezonban ilyen meccsre, mint a szekszárdi

Nagy különbségű vereséget szenvedett hétvégén az NKE-FCSM Csata. A lányok azonban nem dőlnek a kardjukba, elfogadták, hogy az ilyen napok is a sport velejárói. Még egy lapáttal rá kell tenni az eddigi munkára, hiszen közelednek az év legfontosabb meccsei. Krisztián elemez.

Védekezésben és támadásban is csődöt mondott a csapat, emellett a Szekszárd extra napot fogott ki, így nem tehetünk mást, mint gratulálunk nekik – foglalta össze röviden a hétvégi mérkőzés tanulságait vezetőedzőnk.

Nem bírtuk el a nyomást

Felhívta a figyelmet a szekszárdi sportcsarnok kiváló atmoszférájára is. Igazi szurkolók előtt játszottunk, mi pedig csak asszisztáltunk ehhez a remek hangulathoz – mondta.

Nem bírtuk el azt a fajta nyomást és agresszivitást, amit a hazaiaktól kaptunk és nem tudtuk a saját játékunkat játszani– fogalmazott.

A szekszárdiak fiatal játékosának, Miklós Melindának a teljesítményét is felidézte. Mint mondta, ha választani kell, hogy a nagyobb nevű kulcsjátékosok vagy a fiatal ne dobjon pontokat, akkor értelemszerűen az idősebb kulcsemberek kapnak kiemelt védekezést. Melinda most 18 pontot szerzett, jól is védekezett. Összességében kiválóan játszott, amiért jár neki az elismerés.

Most jönnek a legfontosabb meccsek

Krisztián szerint jelenleg hiányzik a csapatból az egyenletes, kiegyensúlyozott teljesítmény. Hangsúlyozta, nem jöhet egy ilyen jó mérkőzés után, mint a DVTK elleni, egy ekkora hullámvölgy.

Vezetőedzőnk egyedül Friskoveccel volt elégedett (Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd/Jantner Zsolt)

Tursics Krisztián ugyanakkor azt is kiemelte, hogy nem volt még ilyen összecsapásunk a szezonban, mint a múlt szombati. Ettől az egy meccstől függetlenül az egész évünk eddig magasan túlszárnyalja a terveket. Az egész eddigi munkánknak köszönhetően ott vagyunk a legjobb négy között és továbbra is van esélyünk a harmadik hely megszerzésére – mondta.

Hozzátéve: el kell fogadni, hogy továbbra is dolgoznunk kell. Most jönnek a szezon legfontosabb meccsei, most kell rátennünk még egy lapáttal.

A cserék sem tudtak lendíteni a játékon

A kezdőötösünkből négyen is betliztek, vezetőedzőnk egyedül Zala Friskovec teljesítményével volt elégedett. Ugyan a legmagasabb teljesítmény-indexet Emma Cannon hozta, de Krisztián szerint ő sem játszott igazán jó meccset. Egyetlen kulcsemberünk gyengébb játékát is komolyan megérezzük, de ha négyen is ötven százalék alatt teljesítenek, akkor a padról is nehéz jól beszállni – mondta.

Cseréink nem játszottak még ilyen közegben, azaz nem elvárható, hogy rögtön nyerő emberré lépjenek elő. Nem várhatjuk tőlük, hogy 17 pontos hátrányt megfordítsanak – fogalmazott.

Krisztián jó hangulatot szeretne a Győr ellen

Folyamatosan menedzseljük a játékosok pszichéjét. Nyilván soha nem jön jókor egy ilyen vereség, de nem kell túlreagálni a történteket. Minden sportoló életében előfordul, hogy beleszalad egy nem várt vereséget – fogalmazott Krisztián.

Vezetőedzőnk biztos benne, hogy a Győr ellen összezárunk és a lányok meg akarják majd mutatni, hogy igenis jó és erős csapat vagyunk.

Ezek azok a helyzetek, amikor a klub és a játékosok mögé kell állni a szurkolóknak. Remélem, hogy szombaton sokan támogatnak majd bennünket, jó hangulat lesz és ez segít a lányoknak visszatalálni a győzelmi útra – mondta vezetőedzőnk.

Az UNI Győr Mély-Út elleni mérkőzésünk szombaton 17 órakor kezdődik a Ludovika Arénában.

Leave a Reply