Krisztián húsz percig azt hitte, hogy mi vagyunk a Sopron

Hétvégén lezajlott a Magyar Kupa nyolcas döntője, amelyben csapatunk számára a negyeddöntő, annak is leginkább a harmadik negyede jelentette a végállomást. Az első félidő azonban kiválóan sikerült, így vezetőedzőnk szerint nincs miért szégyenkeznünk. Krisztián elemez.

Már a sorsolás pillanatában tudtuk, hogy a bajnokság egyik top csapatát kaptuk a Magyar Kupa negyeddöntőjében – fogalmazott Tursics Krisztián, hozzátéve: kiemelkedő szakmai munka folyik a csapatnál, amely remek játékosokból is áll.

Becsúsztak vereségek a bajnokságban, de pont a szezon legfontosabb meccseire lendültek bombaformába. Várható volt, hogy extrém nyomásnak és borzasztó agresszív védekezésnek leszünk kitéve – mondta.

Jobban megnyomhattuk volna az első félidőt

Vezetőedzőnk az első félidőben azt hitte, hogy mi vagyunk a Sopron Basket. Vétettünk ugyan elemi hibákat, engedtünk üres ziccereket a Szekszárdnak, de így is vezettünk – emlékeztetett.

Krisztián szerint még jobb játékkal és még erősebb fókusszal akár tíz pont körüli előnnyel is mehettünk volna a félidőre, a játék képe alapján ez nem lett volna meglepő. Végül csak egy ponttal vezettünk, ráadásul a dudaszó pillanatában egy védekezési hibát kihasználva fontos triplát dobott Studer Ágnes.

Lelik Réka hamar összeszedte a személyi hibáit, így borult az eredeti rotációs tervünk (Fotó: MKOSZ/Rébay Viktor)

Krisztián ugyanakkor pontosan tudta, hogy a harmadik negyedtől kezdve nem lesznek olyan frissek a lányok, mint a meccs elején, így egyáltalán nem volt meglepő számára a Szekszárd rohanása.

Nem tudtuk pozícióba juttatni a labdákat, nem tudtunk üres helyzeteket kialakítani, amit mégis sikerült, azt nem dobtuk be – mondta.

Dobószázalékban és lepattanózásban is alulmaradtunk

Emellett Bálint Rékáék a második félidőben is kiválóan dobtak, a 43 százalékos tripla-dobóteljesítményük pedig megpecsételte a sorsunkat. Krisztián emlékeztetett: nem elsősorban ebben szokott erős lenni a KSC.

A lepattanócsatát 20 egységgel nyerték meg a tolnaiak. Krisztián szerint már az is nagy különbség, ha valaki 6-7 pattanóval többet szed le, ez viszont valósággal horribilis.

Vezetőedzőnk összességében nem volt elégedetlen a csapattal (Fotó: MKOSZ/Rébay Viktor)

Rákérdeztünk, hogy van-e vezetőedzőnknek hiányérzete. Krisztián szerint apróságokban lehetett volna jobban dönteni, valamint nem minden kulcsemberünk volt a legjobb formában.

Ugyanakkor nincs szégyenkezni valónk, jó meccset játszottunk – tette hozzá.

A védekezés dominált a kupadöntőn

Vezetőedzőnket megkérdeztük a kupadöntőről is. Krisztián elmondta, mindkét csapat nagyon magas szintű védekezést mutatott be, szinte csak extra dobásokból tudtak kosarat szerezni a játékosok.

Persze kimaradtak üres dobások, a Sopron Basket pedig megmutatta, hogy egy ilyen szituációban is kiváló játékosokat tud harcba dobni – fogalmazott.

Ez is szép kosárlabda egy szakember számára, aki teljesen más szemmel néz egy-egy mérkőzést, de Krisztián reméli, hogy a szurkolók is örömüket lelték a fináléban.

Az NKE-FCSM Csata számára szombaton folytatódik a bajnokság, a VBW CEKK Ceglédet fogadjuk a Ludovika Arénában. Az ezzel kapcsolatos információkért figyeljék közösségi oldalainkat.

Címlapfotó: MKOSZ/Rébay Viktor

Leave a Reply