Nem állt meg az élet játékosainknál – 1. rész

Az új típusú koronavírus terjedése miatt az emberek élettere egyre szűkebb, és minél kevesebb fizikai kapcsolattartás ajánlott. A nagyvárosok világszerte kiürültek, a kormányok rendkívüli intézkedéseket vezetnek be. A lányok számára sem egyszerű ez az időszak, de mindenki próbál edzésben maradni és felelősen gondolkodni a kialakult helyzetben.

Játékosainkat arról kérdeztük, miként élik meg ezt az időszakot és hogyan tudnak sportolni. Az első részben Mányoky Réka, Lelik Réka, Boros Júlia és Emma Cannon mondja el tapasztalatait. A lányok a járvány első napjaiban még a szabadban is edzettek, de mivel a koronavírus-járvány a csoportos megbetegedések szakaszába lépett, így mostantól csak beltéri edzéseket végeznek, hogy a lehető legkevesebb fizikai kontaktust létesítsék a külvilággal. A csapat tagjai így tudnak tenni a megbetegedések lelassításáért.

Mányoky Réka elmondta, testvérével néhány hétre hazaköltöztek Székesfehérvárra a krízis elől. Nehéz elfogadni ezt a helyzetet, mert remekül kezdtük a bajnokságot, szépen haladtunk a kitűzött cél felé, most pedig egyik percről a másikra véget ért az egész – fogalmazott.

Réka gimnazistaként a távoktatásba is belekóstolhat, az interneten kapja a napi feladatokat. Emellett a napokban volt alkalma kosarazni, biciklizni és erősítő programot is végez.

Réka reménykedik benne, hogy megtarthatják az augusztusi soproni U20-as Eb-t, de játékosunk szerint az egészség mindennél fontosabb. Vigyázzatok egymásra, mossatok sokat kezet, ne menjetek emberek közé! Kitartás mindenkinek! Hajrá, Csata! – üzent a szurkolóknak.

Az emberek egészsége az első Lelik Réka szerint is, így válogatott játékosunk szerint a lehető legjobb döntést hozta az MKOSZ Versenybizottsága. Csalódott vagyok, ugyanakkor most a kosárszezonnál nagyobb probléma áll az egész világ előtt, amivel nekünk is azonosulnunk kell – mondta.

Az Eurobasket.com által a magyar bajnokság második csapatába választott játékos pozitív érzésekkel tért haza, amikor kint járt a szabadban. Mint mondta, gyönyörű idő volt az elmúlt napokban és jó volt látni, hogy sokan futnak, sétálnak, kerékpároznak a barátaikkal, családjukkal.

Réka is próbált minél többet biciklizni az elmúlt napokban, valamint sok időt tölt barátjával és kutyájával, „a szőrmókkal” is. Ráadásul több edzésvideóban is feltűntek Boros Júliával, akivel közös egyéni képzésben vettek részt.

A kellemest a hasznossal: Lelik Réka sok időt tölt kerékpáron és kutyusával

Mányoky Réka még ott lehet az U20-as Európa-bajnokságon, Boros Júlia azonban már biztosan lemaradt az utolsó junior döntőjéről, hiszen a bajnokságokkal együtt az utánpótlás viadalokat is lezárta a szövetség. Az utolsó pillanatig reménykedtem benne, hogy csak elhalasztják, de végül elmarad a finálé, így nagyon csalódott vagyok – fogalmazott Julcsi, aki azt is elmondta, hogy sokat készültek a döntőre és szerette volna aranyéremmel zárni az utánpótlás pályafutását. Úgy érzi, jó csapategység alakult ki a lányok között, ezt jó lett volna megmutatni a hozzátartozók, ismerősök, szurkolók előtt is.

A görögországi Heraklionban megrendezendő U18-as Európa-bajnokság valamennyire még nyitva áll a korosztályos csapat, így Boros Júlia számára is, a torna július 4-én rajtolna el.

Julcsi is szívesen járt ki a szabafba futni, emellett erősítéssel vezeti le az energiáját. Számára is nagyon nehéz ez az időszak, hiszen megszokta, hogy minden délutánt együtt tölthet a lányokkal. Hiányzik a sok nevetés és a külön programok is – mondta.

Réka Lelik vs Julcsi Boros 1-1
(Maximum 3 dribble, First to five)

#PlayersFirst

Közzétette: Andris Weisz – 2020. március 18., szerda

Pozitív dolog is akad a Boros-család életében: Julcsi nővére, Dorka hazajött Angliából, így programok híján együtt várhatja a család a járvány mérséklődését.

Az amerikai beutazási tilalom előtti napon tért haza párjával Emma Cannon, így adódik a kérdés, hogy New York államban mi a helyzet. A koronavírus sajnos az Egyesült Államokat sem kíméli, Emma szerint jóval komolyabb a jelenség, mint ahogy a hírekből értesülni lehetett róla.

Beszüntették a tanítást, bezártak a sportcsarnokok és a koncerttermek, a munkavállalók pedig otthonról dolgoznak. Néhány államban estére kijárási tilalmat rendeltek el. Súlyos idők járnak a világon és azt kell tennünk, ami a legjobb nekünk és a szeretteinknek – fogalmazott erőcsatárunk.

Hogy egészségesek maradjunk, gyakran kell kezet mosnunk és mindig figyelni rá, hogy kik vesznek körül bennünket – tanácsolta.

Vasárnap újabb játékosaink hétköznapjaival ismerkedhetünk meg.

Leave a Reply