Magabiztos győzelem a BEAC ellen

Mind a négy játékrészt megnyerve, 81-59-es győzelmet arattunk a BEAC otthonában megrendezett felkészülési mérkőzésen.

Csak az első negyedben volt szoros a találkozó. Ekkor 4-5 ponttal is vezetett a házigazda BEAC, a negyedet azonban Keyona Hayes triplája, és Csata-vezetés zárta. A második negyedben Koch hármasával egyszer még feljöttek egyetlen pontra Balogh Judit tanítványai, innentől azonban szép fokozatosan elhúztunk, egy 12-0-ás sorozattal komoly előnyt építve. Kiváló támadójátékkal 46-35-re vezettünk a félidőben.

A harmadik negyed Szabó Dóra és Lelik Réka távolikosár-váltásával indult, és a felzárkózási kísérletet visszaverve újra lendületbe jött csapatunk. A 28. percben Horváth Betti már a 20 pontos különbségért rontott dobást. A BEAC még egyszer megpróbált a közelünkbe férkőzni, Boros kosarával 66-53-ra zárkózott, de a következő 7 pontot mi szereztük, eldöntve a mérkőzést.

Újra több kiváló teljesítményt könyvelhetünk el: Hayes 17 pont, 11 lepattanós dupla-duplát jegyzett, de Mányoky Réka (13 pont, 7 lepattanó) és Lelik Réka (22 pont, 2 lepattanó, 2 labdaszerzés) is nagyot játszott. A negyedik legtöbb VAL-t elérő játékosunk pedig a 15 éves Toman Petra (8 pont, 2 lepattanó, 3 gólpassz) lett.

ELTE BEAC Újbuda – Ludovika-FCSM Csata 59-81 (22-23, 13-23, 16-20, 8-15)

Gabányi Sportcsarnok, v.:  Tőzsér, Varga-Záray, Makrai

Az ELTE BEAC Újbuda legjobb dobói: Smith 20/3, Small 14/3

Ludovika-FCSM Csata: Balogh L., Horváth B. 5/3, Mányoky R. 13/3, Lelik 22/15, Rakita 2, Hayes 17/3, Hegedűs 8, Farkas 2, Toman P. 8/3, Böröndy V. 4

A mérkőzés statisztikája itt megtekinthető.

Lelik Réka: Minden mérkőzés hasznos, amit lejátszhatunk a bajnokság előtt, ilyenkor tudunk a saját dolgainkra koncentrálni. Meccsről meccsre jobbak vagyunk, ez látszott ma este is. Azért külön örülök ennek, mert nem minden edzésünk sikerült jól a héten. Látjuk, hogy merre van az előre, gyakorlunk tovább.

Tursics Krisztián: Gratulálok a csapatomnak! Foghíjas kerettel, többeket nélkülözve értük el a céljainkat. Mind a 10 játékosom, akit ma pályára küldhettem, jól szállt be a meccsbe. Láttam nagyon pozitív dolgokat, ebből kell tovább építkeznünk.

Leave a Reply