Ludovika Aréna

Ludovika Aréna

Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel való sikeres együttműködés eredményeként NB1. A-csoportos csapatunk otthona az egyetem megújult campusán elhelyezkedő, 2018 áprilisában átadott Ludovika Aréna.

Az eddigi legnagyobb egybefüggő magyarországi egyetemi campus-fejlesztés eredményeként új városrész született a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Orczy-kert területén. A Ludovika Aréna az Orczy kert keleti oldala mentén helyezkedik el, átellenben a nyugati részen álló főépülettel. Minden irányból érkezhetnek majd az épülethez – a Főépülettől, az új oktatási szárnyból, a kollégiumi épületektől, a parkon keresztül, illetve a gépkocsiforgalomtól csendesített, gyalogos dominanciájú Diószeghy utca felől, bárhonnan a városból.

DSC_2604
Reményeink szerint hamarosan Európa Kupa-mérkőzéseket is rendezhetünk a Ludovika Arénában

Az odaérkezők egy hatalmas, fedett, felülről is megvilágított, külső térbe érkeznek akár az utca, akár a park felől közelítik meg az épületet. Megérkeznek, pedig még be sem lépnek az épületbe. A fedett, külső tér új eleme a leendő campusban a Fórum: az érkezés, a távozás, egymás megvárásának színtere. Egy izgalmas tér az épületen kívül, de bizonyos értelemben már az épületen belül.

 

 

A Fórum az Uszodát és a Sportcsarnokot választja szét és köti össze. Innen nyílik az uszoda, és a multifunkcionális csarnok sportolói bejárata, a közös közönségforgalmi előcsarnok lépcső feljáratai, a multifunkcionális csarnok küzdőtéri megközelítése is. Gyalogosan a fő megközelítési pont a Diószeghy Sámuel utca felöl, illetve az Orczy kert irányából az Aréna tömegét átható fedett Fórum, amely hatalmas kapuzatként fogadja a gyalogosan érkezőket.

A campus sportkomplexumának ékköve a multifunkciós sportcsarnok. Ebben az épületben található egy 1320 nézőt befogadó lelátóval rendelkező, valamennyi terem-labdajáték mérkőzéseinek lebonyolítására alkalmas terem, mely kihúzható mobillelátókkal, korszerű külsővel és berendezéssel, kiszolgáló helységekkel és egy hatalmas LED kijelzővel várja az ide látogatókat. Célunk, hogy minél több egyetemi, kerületi polgárt, szurkolót és érdeklődőt tudjunk megmozgatni és a mérkőzéseinkre vonzani.

 

 

 

Térkép

A Ludovika Aréna a belváros szélén fekszik, megközelítése emiatt tömegközlekedéssel ajánlott. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem a 3-as metró vonalán fekszik, a Nagyvárad tér megálló közvetlen közelében. Jelenleg a metróvonal rekonstrukciója zajlik. Metrópótlás esetén a belváros felől az aluljárón keresztül, annak F jelű kijáratát használva, Kőbánya-Kispest felől pedig gyalogosan közelíthető meg a campus bejárata, ahol a tavat megkerülve gyalogosan érhető el a Ludovika Aréna bejárata. Metrószerelvénnyel érkezés esetén szintén az F kijáraton kell elhagyni az aluljárót. A Ludovika Aréna a 24-es villamossal is megközelíthető, a Közvágóhíd és a Keleti pályaudvar közötti vonalon, az Elnök utcai megállónál leszállva.

Az autóval érkezők a környező utcákban parkolhatnak (pl. Diószegi Sámuel utca, Elnök utca), a Ludovika Aréna kerítéssel zárt parkolójába csak engedéllyel lehet behajtani. A létesítmény környékén várakozási díjat kell fizetni, az ún. B- és C-zóna határán található. 2022 szeptemberétől a B-zónában való várakozás hétköznapokon 8-20 óra között óránként 450 forintba kerül és maximum 3 óra parkolás megengedett, míg a C-zónában hétköznapokon 8-18 óra között, óránkénti 300 forintért és szintén maximum 3 óra időtartamig lehet várakozni.

Javasoljuk, hogy látogatása előtt fokozott figyelemmel tervezze meg utazását és tájékozódjon az aktuális tömegközlekedési helyzetről, illetve a parkolási szabályokról, díjakról.

_DSC4967
20180308_140725
_DSC4962